torre genovese

The genovese guardtower from the 16th century in Corsica will be transformed and reorganised as holiday house..

To shorten vertIcal circulation, a new acess will be organised by the centre by a new terraceto arrive directly to the living areas, leading to the sleeping areas above, or the service areas, with kitchen and bath below.

the respectve levels are served by multifunctional furniture elements, to avoid modifying the historic exterior walls.

These solitaire inserts will be realised in high-end materials as contrast to the rough medieval walls. Integrated sliding elements will allow separation, when necessary.  

codetorre genovese
projectholiday retreat
typedirect comission
size170 m2
budget300 000 EUR
clientprivate  
collaborators-
locationornetu, corsica fr
year2008-

 

 

kitchen
bath